VERKOOPRESULTATEN


Dit seizoen nam KIDS fashion mag de verkoop in de kindermodebranche wederom onder de loep. Hoe is seizoen FW2018 verlopen en welke merken scoorden het best voor de jongens en meisjes? Halverwege december 2018 verstuurden wij een enquête onder de retailers in het middensegment van de kindermodebranche. Onderstaand de resultaten van de respondenten die aan ons onderzoek hebben meegewerkt.

Top 3 verkoop jongens

Jassen

#1 Nik & Nik

#2 Retour

#3 Levi's

Truien & Vesten

#1 Levi's

#2 Retour

#3 Z8 / Nik & Nik

Shirts & Tops

#1 Levi's

#2 Name it / Retour

#3 Z8

Jeans

#1 Retour

#2 DDD

#3 Name It

Broeken / leggings

Bij deze productgroep is geen duidelijke top drie aan te wijzen. Merken die vaker naar voren komen zijn: Retour / Name it / Quapi /


Accessoires

Er zijn geen uitschieters in de accessoires. Er worden diverse antwoorden gegeven, waarvan de merken Zebra en Barts vaker voorkomen.

Top 3 verkoop meisjes

Jassen

#1 Nik & Nik

#2 Z8

#3 Retour

Truien & Vesten

#1 Levi's

#2 Retour

#3 Z8 / Nik & Nik / Mayoral

Shirts & Tops

#1 Levis

#2 Name It / Retour

#3 Z8

Jeans

#1 Retour
#2 Levi's

#3 Mayoral

Broeken & Leggings

#1 Retour

#2 Z8

#3 Flo

Rokken

#1 Retour

#2 LOOXS / Kiestone / Quapi

#3 Nik en Nik

Jurken

#1 LEVV / Retour

#2 Nik en Nik / Kiestone / Z8

#3 Jubel / B.Nosy

Accessoires

Net als bij de jongens, is er ook bij de meisjes geen uitschieter in de accessoires. Merken die vaker genoemd worden zijn Z8 en Quapi.

Opvallend

Wat sprong eruit qua verkoop dit seizoen

Het was een moeizaam seizoen voor de retailers en de verkoop viel tegen. Vooral de jassenverkoop liet te wensen over, en de verkoop van de jongenscollectie van Funky XS was ook tegenvallend. Er zijn echter ook uitschieters waarmee wel een goede doorverkoop is behaald. Zo zijn voor de meiden de dierenprints (panterprint!) erg goed verkocht, comfortabele stoffen (o.a. luxe joggingbroeken) en de kleur (oker)geel. Ook bij de jongens zijn de comfortabele items zoals mooie joggers goed verkocht, evenals stoere hoodies.

Prettig en minder prettig bedrijf om mee samen te werken

De samenwerking met de meeste bedrijven wordt als prettig ervaren. Style Labels (Quapi) en Retour worden een aantal keren genoemd, en er passeren meerdere bedrijven de revue. Over de samenwerking met Nik & Nik zijn vele retailers minder te spreken. De klachtenafhandeling wordt als slecht ervaren en nabestellingen duren lang. Hier valt zeker nog een hoop te verbeteren!


Wat waren goede en minder goede verkoopmaanden voor de FW2018 verkoop?

Voor vrijwel alle retailers die deelnamen aan ons onderzoek was september een top maand met een goede verkoop. November daarentegen was slecht. De maand december begon rustig, maar sloot bij de meeste retailers gelukkig goed af!


Verwachtingen komend seizoen

Een merk waarvan de retailers hoge verwachtingen hebben is onder meer O’Chill. Ook de collectie van Looxs blijft veelbelovend.