Happy 2019!


Allereerst natuurlijk allemaal de beste wensen voor 2019! Een nieuw jaar, een nieuw gezicht. In 2019 mag ik het stokje overnemen van Claire van Bavel als hoofdredactrice van KIDS fashion mag. In 't kort over mij: Ik ben Tjitske Smeenge, al tijdens mijn studie Communicatie- en Informatiewetenschappen in Utrecht kwam ik in aanraking met de kindermodebranche en ik was gelijk verkocht. De branche staat nooit stil en van de collecties zelf word ik altijd weer blij!


Januari wordt door velen gezien als een donkere, deprimerende maand, maar niet voor ons! Januari is de maand van de kindermodebeurzen waar we eindelijk het harde werk van alle merken voor het nieuwe seizoen kunnen bewonderen! KIDS fashion mag. staat dus weer vol met een aantal te gekke nieuwe collecties en trendreports.


Ook interviewde KIDS fashion mag. weer een aantal mensen uit de branche. Zo spraken we met Erik Mulder van de Kinderkleding Groep over kanaalstrategie, hadden we het met Vingino over positiviteit voor de toekomst en hoorden we het laatste nieuws over de frisse wind bij Tumble 'N Dry.


Tot slot gaan we in deze editie dieper in op oneerlijke concurrentie, het belang van een goed inkoopbeleid voor retailers en blikken we terug op de baby- en kindermode in cijfers over 2015-2017. Kortom, weer genoeg leesvoer!


Tjitske Smeenge

Hoofdredactrice KIDS fashion mag