Esther Scherrenburg

Bij Mammaloe - Kesteren

Geheime wens wordt werkelijkheid

Op 1 februari 2014 opende Esther Scherrenburg haar kinderkledingwinkel Bij Mammaloe. Nu, bijna vijf jaar later, is Bij Mammaloe niet meer weg te denken in het winkelcentrum van Kesteren. Bij Mammaloe heeft een ruim assortiment aan kindermodemerken, waaronder Babyface, Bampidano, Blue Seven, Born To Be Famous, Funky XS, KIE Stone, Koko Noko, S.Oliver, Skurk en Funky XS.


Het begon voor Esther allemaal als een geheime wens: een kinderkledingwinkel openen. Esther: “Voorheen werkte ik als office-manager bij een keuken en sanitair speciaalzaak, waar ik op een gegeven moment geen plezier meer in had. Omdat ik graag iets voor mezelf wilde beginnen, een echt mensenmens ben en enorm van kinderen en mode houdt, was de rekensom snel gemaakt. Het bracht mij op het idee om een kinderkledingwinkel te openen. Toen ik eenmaal begon met het schrijven van een ondernemersplan en het financieel haalbaar bleek te zijn, heb ik de gok gewaagd. Dit was natuurlijk enorm spannend. Ik weet nog goed dat ik het eerste merk voor duizenden euro’s inkocht en dat ik bij mezelf dacht: nu is er geen weg meer terug!”

"Omdat ik graag iets voor mezelf wilde beginnen, een echt mensenmens ben en enorm van kinderen en mode houdt, was de rekensom snel gemaakt.”

Evenementen

Esther zet zich actief in voor de winkel. Zo organiseert ze twee keer per jaar, in april en in oktober, kinderbijslagdagen. “Kinderbijslag wordt vier keer per jaar uitgekeerd en mijn ervaring is dat het twee keer per jaar wordt besteed aan kinderkleding. Daarnaast is er in de maand december ieder jaar een koopavond, speciaal gericht op de feestdagen. Afgelopen jaar heb ik in samenwerking met andere winkeliers voor het eerst een outletevenement georganiseerd. Dit liep ontzettend goed. Ik heb jarenlang op de markt gestaan om van de overtollige winkelvoorraad af te komen. En dan te bedenken dat ik met het outletevenement op één dag wel zeven keer zoveel omzet heb gemaakt als de omzet die ik voorheen maakte door drie dagen op de markt te staan. Voorlopig ben ik dus niet meer op de markt te vinden.”


Toekomstplannen

Bij Mammaloe zit midden in de Bijbelgordel van Nederland, waardoor de winkel veel trouwe klanten heeft. Esther ziet de toekomst rooskleurig in. “Uiteindelijk wil ik iedereen kunnen bedienen in de regio! Ook ben ik aan het kijken of ik de winkel kan uitbreiden naar een breder assortiment. Ik verkoop nu kleding t/m de maar 176, maar het lijkt mij ook leuk om kleding voor tieners te verkopen. Nu Bij Mammaloe vijf jaar bestaat en de winkel de afgelopen jaren flink is gegroeid, wil ik eerst zaaien wat ik heb geoogst. Vanuit hier kijk ik rustig verder wat er in kindermodeland nog gaat gebeuren. Ik heb nu een stabiel bedrijf waar ik ontzettend trots op kan zijn.”

Hoofdstraat 22a

4041 AD Kesteren

0488 - 769 050