VERKOOPRESULTATEN


In deze rubriek gaan we op zoek naar de leukste winkels op het gebied van kindermode, om te onderzoeken hoe het afgelopen seizoen volgens de winkeleigenaars verlopen is. Deze keer stellen wij de grote vraag aan Kiddie Kinderschoenen, Blitzers Kinderschoenen en Hofstee Schoenen: ’Hoe ging ie?’

KIDDIE KINDERSCHOENEN - BAARN

#1

Meisjes: Rondinella

Jongens: Freesby

#2

Meisjes: SHO.E.B. 76

Jongens: Red-Rag

#3

Meisjes: Clic!

Jongens: Romagnoli

Eigenaar Arie Post: “Het seizoen verliep grillig. De dichte schoenen liepen niet zo hard in de winkel. Met name de schoenen voor de jongens. Deze lopen in de winter beter, omdat jongens ’s zomers meer sportschoenen kopen. Daarentegen waren de sandalen dit seizoen niet aan te slepen. Voornamelijk de luxe sandalen waren een groot succes. Voor aankomend seizoen verwachten we veel van de veterboots te verkopen. Ook is er ontzettend veel vraag naar laarsjes en dan in het bijzonder voor de kinderen tot maat 32.”


BLITZERS KINDERSCHOENEN - PURMEREND

#1

Meisjes: HIP

Jongens: HIP

#2

Meisjes: Pinocchio

Jongens: Red-Rag

#3

Meisjes: Gattino

Jongens: Gattino

Eigenaressen Priscilla en Debbie van Erp: “Afgelopen seizoen is redelijk goed verlopen. We hebben deze zomer met name veel sandalen en lage sneakers verkocht. Aankomend seizoen verwachten we wat meer drukte. Dit omdat ouders tegenwoordig minder online kopen en meer naar de winkel gaan. Ouders willen steeds beter advies krijgen over welke schoenen ze voor hun kinderen moeten kopen.”

HOFSTEE KINDERSCHOENEN - LAREN

#1

Meisjes: Clic!

Jongens: Munich

#2

Meisjes: SHO.E.B. 76

Jongens: Vans

#3

Meisjes: Shoesme

Jongens: Havaianas

Eigenaar Jan Peter Hofstee: “We hebben de mooiste zomer sinds lange tijd gehad. Zo hebben we voornamelijk veel open schoenen, zoals slippers en sandalen, verkocht. Voor aankomend seizoen verwachten we een gelijkblijvende omzet te draaien ten opzichte van vorig jaar. Misschien zelfs wel wat meer omzet als het weer meewerkt. Als het bijvoorbeeld in de maand september te lang mooi weer blijft, zal het seizoen tegenvallen. Zolang het de komende dagen regent, belooft het een goed begin van het nieuwe seizoen te worden. We hebben de volledige najaarscollectie al klaar staan en momenteel wordt het al goed verkocht."